tiistai 18. marraskuuta 2014

Murua rinnan alle

 Viikonloppuna tuli kokkailtua ehkä enemmän kuin yleensä. Tai siis enempi reseptien mukaan. Punajuurilaatikkoa kokeilin ensimmäisen kerran. Siihen tuli sinihomejuustoa ja smetanaa muun muassa. Kauniin punaista laatikkoa.
 


 

Tonnikalamunaperunasalaatti on yksi suosikeistani. Haluan jakaa tämän simppelin ja maistuvan reseptin teidän kanssa. Ihan perusaineksista koostuu ja kannattaa kokeilla, jos tykkää purkkitonnikalasta. Saat tietysti herkullisemman version, jos teet tuoreesta tonnikalasta. Tällöin kannattaa grillata tonnikalaa pari minuuttia molemmilta puolilta ja sitten kuutioida se. Raavaan miehen makuun tämä salaatti on ehkä tosin liian kevyttä :)

 Ps. Kannattaa tehdä vähintään tupla-annos ja kastiketta tripla-annos.

Tonnikala-muna-perunasalaatti
neljälle

350 g perunoita
1 kovaksi keitetty, kylmä muna
3 rkl oliiviöljyä
1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
115 g öljyyn säilöttyä, valutettua tonnikalaa
2 silputtua salottisipulia (tavallinen sipuli ok)
1 kuorittu ja kuutioitu tomaatti
2 rkl pilkottua tuoretta persiljaa¨
suolaa ja pippuria

Keitä perunoita kevyesti suolatussa vedessä 10 minuuttia ja ota kattila pois liedeltä. Peitä kannella ja anna tekeytyä 15-20 minuuttia, tai kunnes perunat ovat pehmentyneet.

Viipaloi muna sillä välin ja halkaise viipaleet. Vatkaa öljy sekä etikka kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi tarjoilukulhoon niin paljon öljyviinietikkakastiketta, että pohja peittyy.

Valuta perunat, kuori ne ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Asettele puolet viipaleista tarjoilukulhon pohjalle ja mausta maun mukaan suolalla. Laita päälle puolet tonnikalasta, puolet munaviipaleista sekä puolet salottisipulista. Kaada päälle puolet jäljellä olevasta öljyviinietikkakastikkeesta. Tee lopuista peruna- ja munaviipaleista sekä lopusta tonnikalasta ja salottisipulista toinen kerros. Kaada loppu kastike sen päälle.

Kruunaa salaatti tomattikuutioilla ja persiljalla. Peitä tuorekelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.



Lopuksi vielä: laittakaa kommentia tänne tai facebookkiin, aiotteko kokeilla tai mitä piditte!
 





2 kommenttia:

  1. Pyynnöstä tässä vielä punajuurilaatikon ohje, jolla tulee noin kahdeksan annosta:

    1 kg punajuuria
    1 tlk creme fraichea
    150 g sinihomejuustomurua
    ripaus suolaa
    pinnalle korppujauhoja

    Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ne ja raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon creme fraiche, homejuusto ja suola. Levitä laakeaan vuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa esim joulukinkun lisäkkeenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ja puhun aiemmassa kirjoituksessani huolimattomasti smetanasta, mutta siis creme fraichea tähän tuli, ei smetanaa.Toisaalta, eikös ne ole melkein sama asia.

      Poista