maanantai 13. kesäkuuta 2016

Savulohiperunasalaattiresepti


Nyt tulee reseptiä reseptin perään. Edellisessä postauksessa drinkkiherkku KLIK RAPARPERIDRINKKI! ja nyt olisi kesäistä salaattireseptiä tarjolla. Resepti on Hellapoliisin Salaatit -kirjasta. Herkkusalaatteja pursuavan kirjan sain synttärilahjaksi Ellalta. Kuvissa ei nyt muuten kastike näy, mutta se on välttämätön kruunaamaan salaatin!

Noin kuusi annosta tulee tästä määrästä:

1 kg kypsiä
varhaisperunoita
500 g lämminsavulohta
70 g rucolaa
4 keitettyä kananmunaa
1/2-1 nippu kevätsipulia
herneenversoja
1/2-1 ruukku tilliä

kastike:

1 1/2 dl kuohukermaa
1 rkl sinappia
2 tl etikkaa
1/2 ruukkua tilliä

Pese perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä.

Paloittele perunat suupaloiksi. Leikkaa lohi joukkoon. Lisää rucola, keitetyt munat lohkoina ja hienona kesäsipuli joukkoon. Asettele herneenversot sekaan ja koristele tillillä.
tilli.

Valmista kastike. Sekoita kerma, sinappi, etikka ja tilli. Vatkaa paksuhkoksi kastikkeeksi. Tarjoa kastike salaatin seurana.

11 kommenttia:

  1. Nam, mies savustaa usein lohta, joten tässä todella oiva resepti, kun vielä rakastetaan salaatteja. Ihanat kuvat. <3

    VastaaPoista
  2. Oi, mitä herkkua! Kiitos reseptistä! Taidankin lisätä Juhannuksen MENUuseen!
    Aurinkoista keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  3. Mun mies tykkäisi tästä varmasti <3
    Kivaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  4. Oi nam! Mä rakastan savulohta, joten tätä on pakko kokeilla. :)

    VastaaPoista
  5. Tämän lukeminen sai veden kielelle. Herkullisen kuuloinen salaatti. Savulohen ystävänä taidan viikonloppuna tehdä tätä!

    VastaaPoista